A warfarin olcsó, ha a biztosítás fedezi

A warfarin olcsó, ha a biztosítás fedezi

Az 1950-es évek óta a warfarin (Coumadin, Jantoven) a legszélesebb körben használt véralvadásgátló. Az újabb véralvadásgátlók közé tartozik az Eliquis (apixaban), a Pradaxa (dabigatran) és a Xarelto (rivaroxaban).

Mivel a legtöbb pitvarfibrillációban szenvedő ember idősebb, különféle tényezőket kell figyelembe venni. Dr. Kopecky szerint a stroke kockázata magasabb azoknál, akik cukorbetegek, magas vérnyomásban szenvednek vagy szívelégtelenségben szenvedtek, így ezekben az esetekben az antikoaguláns a teljes kezelés fontos részét képezi.

Kopecky szerint azoknak a törékeny betegeknek, akik elesnek, és akiknél nagyobb a kockázata a belső és külső vérzés okozta problémáknak, vagy azoknak, akik nem emlékeznek arra, hogy az előírt gyógyszert szedjék, valószínűleg nem kellene véralvadásgátlót szedniük. Szerinte valószínűleg bölcs dolog, ha minden nap egy aszpirint ajánlanak. Az aszpirin 20 százalékkal csökkenti a stroke kockázatát; az antikoagulánsok ezt a kockázatot 80 százalékkal csökkentik.

Azon pitvarfibrillációban szenvedő betegek esetében, akiknél a vérzés és a stroke kockázata egyenlő, az orvosnak és a betegnek együtt kell megalapozott döntést hoznia olyan tényezők alapján, mint az életmód, az étrend, a fizikai aktivitás, a klinikákhoz és az orvosokhoz való hozzáférés, a munka és az utazás.

„Minden beteg egyéniség” – mondja Andrew K. Krumerman, MD, a Montefiore Medical Center kardiológusa és a New York-i Albert Einstein College of Medicine klinikai orvostudományi docense. „A gyógyszer szedésével kapcsolatos döntést nem a médiában olvasottaknak vagy a gyógyszergyártó cégektől hallottaknak kell megszabniuk, hanem a páciens és az orvos közötti hosszú beszélgetésnek” – mondja.

Pitvarfibrillációs antikoagulánsok: Warfarin

A warfarin egy erős gyógyszer, amely csökkenti a K-vitamin kémiai reakcióját a májban, ami a véralvadást okozza – és meghosszabbítja a véralvadáshoz szükséges időt. Hatékonysága a szervezetben lévő K-vitamin mennyiségétől függ.

A K-vitamin számos zöld leveles zöldségben megtalálható, például a spenótban, a kelbimbóban és a kelkáposztában. A warfarin kölcsönhatásba lép ezekkel a zöldségekkel és különféle gyógyszerekkel, táplálékkiegészítőkkel és vény nélkül kapható gyógyszerekkel, ezért létfontosságú, hogy havonta legalább egyszer ellenőrizzék a rajta lévő embereket. A túl sok warfarin növeli a vérzés kockázatát, a túl kevés pedig a stroke kockázatát. Semmilyen új élelmiszert vagy gyógyszert nem szabad hozzáadni vagy kiiktatni étrendjéből anélkül, hogy orvossal konzultálna, és komolyan korlátoznia kell az elfogyasztott alkohol mennyiségét.

Patrick J. Tchou, MD, a Robert és Suzanne Tomsich Cardiovascular Medicine Osztály elektrofiziológiai és szívingerlési osztályának munkatársa, valamint a Cleveland Klinika Kamrai Aritmiás Központjának társigazgatója azt mondja, továbbra is a warfarint tekinti az összehasonlítás arany standardjának. más antikoagulánsokkal. Megjegyzi azonban, hogy a warfarin hátrányai az, hogy az adagokat egyénileg kell beállítani, és a páciensnek gondosan figyelnie kell a K-vitamin szintjét. Ha képes és hajlandó rendszeresen elmenni vérszint-mérésre, és kapcsolatba lépni kezelőorvosa bármilyen diétával vagy életmódbeli változtatással kapcsolatban, a warfarin jó választás lehet.

A warfarin olcsó, ha a biztosítás fedezi. Egyes újabb antikoagulánsokkal ellentétben a warfarinnak van ellenszere vészhelyzetekben, például műtétek során, amikor a gyógyszert azonnal ellensúlyozni kell.

A belső vérzés kockázata mellett a warfarin mellékhatásai közé tartozik a fejfájás, zavartság, gyengeség, láz, zsibbadás, hányinger és hasmenés. Ha ezek közül bármelyiket tapasztalja, azonnal forduljon orvosához, mert szükség lehet az adag módosítására.

KAPCSOLÓDÓ: Pitvarfibrillációm van Milyen új vérhígítót vegyek?

Pitvarfibrillációs antikoagulánsok: új lehetőségek

Az újabb véralvadásgátlók mára olyan hatékonynak bizonyultak, mint a warfarin, mondja Kopecky. A New England Journal of Medicine 2011. szeptemberi számában megjelent jelentések szerint számos fontos tanulmány kimutatta, hogy a warfarinnal összehasonlítva egyenlő vagy jobbak a vérrögképződés megelőzésében.

A Pradaxa (dabigatrán) és az Eliquis (apixaban) gyógyszereket fix adagokban naponta kétszer veszik be, néhány óra alatt bejutnak a vérbe, és nem igényelnek szoros megfigyelést vagy étrendi megfontolásokat. A Xarelto-t (rivaroxaban) napi egyszer rögzített adagban kell bevenni a pitvarfibrillációban előforduló stroke megelőzésére. De ezek nem ajánlottak azoknak, akik szívbillentyű-betegségben vagy súlyos vese- vagy májproblémában szenvednek. És ellentétben a warfarinnal, ezek drágák, és évente körülbelül 3000 dollárba kerülhetnek. A mellékhatások hasonlóak a warfarinhoz.

„Ahogy jobban megismerjük ezeket a gyógyszereket – mondja Kopecky –, egyre inkább feléjük vándorolunk. Elmondta, hogy szívesen ajánlja azokat 65 évnél fiatalabb, aktív és egyéb egészségügyi problémával nem küzdő betegeknek. „Az egyetlen szempont az egyéni biztonsági kérdések és a költségek annak eldöntésekor, hogy melyik gyógyszert szedje most a betegnek” – mondja. ”

Iratkozzon fel Szívegészségügyi Hírlevelünkre!

A legújabb a pitvarfibrillációban

A mobilalkalmazás segíthet elkapni a néma pitvarfibrillációt a magas kockázatú, alullátott populációkban

Egy okostelefon-alapú elektrokardiogram (EKG) szűrőeszköz pontosan észlelte a korábban nem diagnosztizált pitvarfibrilláció eseteit a Native vizsgálatában. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. április 23

A több fehérje fogyasztása kivédheti a pitvarfibrillációt idős nőknél, a vizsgálat eredményei

Egy kiterjedt elemzés kimutatta, hogy a jelenleg javasoltnál valamivel több fehérje fogyasztása védelmet jelent az afib ellen, még azután is,&nbsp. . .

Írta: Linda Thrasybule 2020. március 27

A kiégés növelheti a pitvarfibrilláció kockázatát

Azoknál az embereknél, akik életfontosságú kimerültséget tapasztalnak – a fáradtság, az ingerlékenység és a demoralizáció kombinációja – nagyobb valószínűséggel alakul ki pitvarfibrilláció. &. . .

Írta: Lisa Rapaport 2020. január 21

Nem invazív vagus idegstimuláció, amely csökkenti a pitvarfibrillációt posztoperatív betegeknél

A Bécsi Orvostudományi Egyetem tanulmánya szerint a fülkapcsokat használó betegek csökkentik a szabálytalan szívverés kialakulásának esélyét. .

Írta: Roxanna Asgari 2019. október 31

Az amerikai indiánoknál nagyobb a pitvarfibrilláció kialakulásának kockázata, a vizsgálat eredményei

A tanulmány több mint 300 000 új, szabálytalan szívverés diagnózisát vizsgálta Kaliforniában, és az eredmények meglepték a kutatókat.

Írta: Roxanna Asgari 2019. október 28

Mi a legjobb vérhígító az Afib-betegek számára? Lehet, hogy nem Coumadin

Egy szívszakértőkből álló konzorcium felülvizsgálta ajánlásait egy újabb típusú stroke-megelőző gyógyszer javára.

Írta: Sandra Gordon 2019. június 25

A warfarinnal szemben előnyben részesített újabb antikoagulánsok a frissített pitvarfibrillációs irányelvekben

A nem K-vitamint tartalmazó orális antikoagulánsoknak kisebb a vérzés kockázata, és hatékonyabban csökkenthetik a stroke-ot az afib-betegeknél, mint a warfarin.

Írta: Aisha Langford 2019. június 4

Okosórák segítik az Afib észlelését

Egy új tanulmány szerint a hordható eszközök hasznosak a szívritmuszavarok szűrésében, de néhány probléma továbbra is fennáll.

Szerző: Quinn Phillips 2019. március 20

Az alacsony szénhidráttartalmú étrend szívritmuszavarhoz vezethet?

A pitvarfibrilláció kockázata megnőhet, ha korlátozzák a gabonafélék, gyümölcsök, cukrok és keményítőtartalmú zöldségek fogyasztását, állítja a tanulmány.

Írta: Don Rauf 2019. március 16

Meglepő pitvarfibrillációs triggerek

2017. november 14-ig Tekintse meg az összeset

A pajzsmirigy-túlműködés extra megterhelést jelent a szívnek. Shutterstock

A pajzsmirigy, amely egy kis mirigy a nyakában, kizökkentheti szívét természetes ritmusából, és növelheti a szívelégtelenség vagy a szélütés kockázatát. Ennek az az oka, hogy a pajzsmirigyhormon mélyreható hatással van a szívműködésre, és pitvarfibrillációt okozhat.

Az American Heart Association (AHA) adatai szerint körülbelül 2,7 millió amerikainak van pitvarfibrillációja. Ez a leggyakoribb aritmia, amely egy szabálytalan szívverés, amelynek számos oka lehet.

Az Országos Stroke Association szerint a pitvarfibrilláció diagnosztizálása és kezelése fontos, mert az állapot miatt a vér összegyűlhet a szívben, és veszélyes vérrög keletkezhet, ami ötszörösére növeli a stroke kockázatát.

De a legjobb kezelés érdekében ismernie kell ennek az állapotnak az eredetét. Az AHA szerint a pitvarfibrillációt számos tényező okozhatja, beleértve a mögöttes szívbetegséget, a magas vérnyomást, az alvási apnoét és az idősebb kort.

Ez a pajzsmirigy-túlműködésből is eredhet, amely 100 emberből 1-et érint az Egyesült Államokban. Túlműködés esetén a pajzsmirigy túl sok pajzsmirigyhormont termel.

A pitvarfibrilláció felismerése

A pitvarfibrilláció tünetei közé tartozik a fáradtság, szapora vagy szabálytalan szívverés, szédülés, ájulás vagy zavartság. A pitvarfibrillációt azonban nehéz lehet diagnosztizálni, mert tünetei számos egyéb betegségre vonatkozhatnak – mondja Gordon Tomaselli, MD, orvosprofesszor és a baltimore-i Johns Hopkins Medicine kardiológiai részlegének vezetője. Az is lehetséges, hogy nincsenek tünetei, de még mindig pitvarfibrillációja van.

Az orvos látogatása a legjobb módja a pontos diagnózis felállításának. „Ha valaki szívére hallgat, vagy megméri a pulzusát, gyakran megállapíthatja, ha valaki pitvarfibrillációban szenved” – mondja Dr. Tomaselli. „De néha nem hallgatják meg az emberek szívét, vagy nem idegeskednek, amikor orvoshoz fordulnak. És sokan egyszerűen nem mennek el orvoshoz. ”

Hogyan okoz pitvarfibrillációt a hyperthyreosis

Ha pitvarfibrillációja van, megfelelő a pajzsmirigy működését ellenőrző képernyő. Miután Tomaselli pitvarfibrillációt diagnosztizál, nekilát az aritmia okának vagy okainak feltárására. Egyik első lépése a páciens pajzsmirigyhormonjának ellenőrzése, hogy kiderüljön, a pajzsmirigy túlműködése áll-e a szívproblémák hátterében, jóllehet nem ez a leggyakoribb oka a pitvarfibrillációnak.

A hyperthyreosis növeli a szívfrekvenciát és a perctérfogatot, ami extra terhelést jelent a szív számára. A pajzsmirigy-túlműködésben szenvedő betegek leggyakoribb szívbetegsége pedig a pitvarfibrilláció a The American Journal of Medicine című folyóiratban 2015 januárjában megjelent tanulmány szerint. A túlzott pajzsmirigyhormon megzavarja a szív természetes elektromos impulzusait, ami kibillentheti a ritmusból, magyarázza Tomaselli. A hyperthyreosis egyéb hatásai közé tartozik a fáradtság, a fokozott étvágy és a kézremegés.

Csakúgy, mint a pitvarfibrilláció esetében, fontos megtalálni a pajzsmirigy-túlműködés kiváltó okát a legjobb kezelési terv meghatározásához.

KAPCSOLÓDÓ: Egy sebész pitvarfibrillációja után visszatér a ritmusba

„A pajzsmirigy-túlműködést a pajzsmirigyhormon túltermelését okozó állapot ernyődiagnózisának gondolom” – mondja Jason Wexler, MD, a Georgetown Egyetem Orvostudományi Karának klinikai orvostudományi adjunktusa és a washingtoni MedStar Washington Kórházközpont endokrinológusa. DC. „A laboratóriumi vizsgálatokkal megállapítható, hogy ez a pajzsmirigy túltermelődését okozó csomói vagy a Graves-kór következménye-e. ”

A Graves-kór akkor fordul elő, ha az immunrendszer áll a pajzsmirigyhormon túltermelése mögött.

Pajzsmirigy-túlműködés és pitvarfibrilláció kezelése

„A pitvarfibrilláció legpusztítóbb aspektusa a stroke” – mondja Tomaselli. Ennek az az oka, hogy a pitvarfibrilláció növeli a vérrögképződés kockázatát a szívben. Az orvosok gyakran antikoagulánsokat (vérhígítókat) írnak fel, miközben megpróbálják visszaállítani a szívet a normális ritmusba, és csökkenteni a pitvarfibrilláció kockázatát. A szívműködés lassítására és az aritmia tüneteinek kezelésére gyógyszereket is felírhatnak, például béta-blokkolókat és kalciumcsatorna-blokkolókat.

A hyperthyreosis https://harmoniqhealth.com súlyosságától és tartósságától függően a kezelési lehetőségek közé tartoznak a pajzsmirigy-ellenes gyógyszerek, a radioaktív jód és a béta-blokkolók, mondja Dr. Wexler.

A pitvarfibrilláció kezelésére használt egyik gyógyszer a Cordarone (amiodaron), amely visszaállítja a szívet a normális ritmusra. De az amiodaron használata negatívan befolyásolhatja a pajzsmirigyet: Magas jódtartalma sok esetben hypothyreosis (túl kevés pajzsmirigyhormon), valamint néhány esetben hyperthyreosis, Tomaselli szerint.

„A pajzsmirigy-rendellenességek javítása minden bizonnyal könnyebben kezelhetővé teszi a pitvarfibrillációt” – mondja Tomaselli. „Ha Önnek pitvarfibrillációja és pajzsmirigy-túlműködése van, egyéb kockázati tényezők nélkül, akkor az az elvárásom, hogy meg tudjuk oldani a pajzsmirigyproblémáját és az afib-ját. ”

Iratkozzon fel Szívegészségügyi Hírlevelünkre!

A legújabb a pitvarfibrillációban

A mobilalkalmazás segíthet elkapni a néma pitvarfibrillációt a magas kockázatú, alullátott populációkban

Egy okostelefon-alapú elektrokardiogram (EKG) szűrőeszköz pontosan észlelte a korábban nem diagnosztizált pitvarfibrilláció eseteit a Native vizsgálatában. . .

Írta: Lisa Rapaport 2021. április 23

A több fehérje fogyasztása kivédheti a pitvarfibrillációt idős nőknél, a vizsgálat eredményei

Egy kiterjedt elemzés kimutatta, hogy a jelenleg javasoltnál valamivel több fehérje fogyasztása védelmet jelent az afib ellen, még azután is,&nbsp. . .

Írta: Linda Thrasybule 2020. március 27

A kiégés növelheti a pitvarfibrilláció kockázatát

Azoknál az embereknél, akik életfontosságú kimerültséget tapasztalnak – a fáradtság, az ingerlékenység és a demoralizáció kombinációja – nagyobb valószínűséggel alakul ki pitvarfibrilláció. &. . .

Írta: Lisa Rapaport 2020. január 21

Nem invazív vagus idegstimuláció, amely csökkenti a pitvarfibrillációt posztoperatív betegeknél

A Bécsi Orvostudományi Egyetem tanulmánya szerint a fülkapcsokat használó betegek csökkentik a szabálytalan szívverés kialakulásának esélyét. .

Írta: Roxanna Asgari 2019. október 31

Az amerikai indiánoknál nagyobb a pitvarfibrilláció kialakulásának kockázata, a vizsgálat eredményei

A tanulmány több mint 300 000 új, szabálytalan szívverés diagnózisát vizsgálta Kaliforniában, és az eredmények meglepték a kutatókat.

Írta: Roxanna Asgari 2019. október 28

Mi a legjobb vérhígító az Afib-betegek számára? Lehet, hogy nem Coumadin

Egy szívszakértőkből álló konzorcium felülvizsgálta ajánlásait egy újabb típusú stroke-megelőző gyógyszer javára.

Írta: Sandra Gordon 2019. június 25

A warfarinnal szemben előnyben részesített újabb antikoagulánsok a frissített pitvarfibrillációs irányelvekben

A nem K-vitamint tartalmazó orális antikoagulánsoknak kisebb a vérzés kockázata, és hatékonyabban csökkenthetik a stroke-ot az afib-betegeknél, mint a warfarin.

Írta: Aisha Langford 2019. június 4

Okosórák segítik az Afib észlelését

Egy új tanulmány szerint a hordható eszközök hasznosak a szívritmuszavarok szűrésében, de néhány probléma továbbra is fennáll.

Szerző: Quinn Phillips 2019. március 20

Az alacsony szénhidráttartalmú étrend szívritmuszavarhoz vezethet?

A pitvarfibrilláció kockázata megnőhet, ha korlátozzák a gabonafélék, gyümölcsök, cukrok és keményítőtartalmú zöldségek fogyasztását, állítja a tanulmány.

Írta: Don Rauf 2019. március 16

Meglepő pitvarfibrillációs triggerek

2017. november 14-ig Tekintse meg az összeset

A krónikus betegségek, például az SM kihívásai ellenálló képességet építhetnek. iStock

Hallottam, hogy soha nem szabad útjába állni egy dühös nagymamának, akinek ügye van – egy életre szóló tapasztalata van, és a megtértek buzgalma, és nem érdekli, hogy mit gondol. Ők a félelem nélküliség megtestesítői. És akár igaz, akár nem, tudom, hogy meg fogok kerülni minden lehetséges találkozást Vehemence nagyival és kötőklubjával.

buy essayscoursework helpterm paperspaper writnig servicenarrative essay outlineprofessional writer servicepaper writerbest paper writing servicebuy essay onlinebuy college papers onlineessay writting helpwrite my essay